På linjegymnastik arbejder vi med at forbedre dit personlige niveau inden for gymnastikken. Om du er ny eller øvet gymnast spiller ingen rolle; det er lysten til at lære nyt og prøve grænser af, der definerer din udvikling. Du skal blot være indstillet på at yde maksimalt i alle timer.

I første periode vil der blive arbejdet med grundgymnastik og grundspring som udgangspunkt, og derefter er det kun dig selv, der sætter grænsen. Styrke, koordination og kondition er en god ting at have.

I anden periode arbejdes der både med springgymnastik og rytmisk gymnastik. Grundig opvarmning med både styrke-, koordinations- og konditionstræning vil være udgangspunktet for den efterfølgende spring- og rytmetræning. Vi vil fordybe os i grundgymnastikken med fokus på personlig dygtiggørelse og ”nørde” med detaljerne, så både spring og serier bliver æstetiske og seværdige. Resultatet kommer til at indgå i skolens store gymnastikopvisning.

I tredje periode er der mulighed for at tage DGI´s Gymnastikuddannelse 1, som er en instruktøruddannelse. Kurset giver faglige, pædagogiske og menneskelige forudsætninger til det frivillige foreningsarbejde i gymnastikken, og består af både teori og praksis. I praksis vil indholdet være opvarmning, lege, rekvisitter, akrobatik, rytmik, spring og redskabsaktiviteter, musik og bevægelse. Herudover arbejdes der med teorier om kroppen og dens funktioner samt pædagogiske og psykologiske teorier i relation til praksis. Der udstedes et uddannelsesbevis for gennemført kursus.