Kostpolitik:Det overordnede mål med kostpolitikken er:

  • At skabe og understøtte sunde kostvaner hos elever og personale, for at fremme sundhed og velvære.

Kostpolitikken revideres hvert år i maj

 

Skolens kostpolitik tager udgangspunkt i de 10 kostråd:

  1. Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
  2. Spis frugt og grønt – 6 om dagen
  3. Spis fisk og fiskepålæg – flere gange om ugen
  4. Vælg fuldkorn – brød, gryn, mel, morgenmadsprodukter, ris og pasta
  5. Vælg magert kød og kødpålæg
  6. Vælg magre mejeriprodukter
  7. Spis mindre mættet fedt
  8. Spis mad med mindre salt
  9. Spis mindre sukker
  10. Drik vand

Skolens ledelse og køkkenet har opstillet følgende kriterier for kosten:

  • Vi fremstiller primært kost med lavt fedtindhold.
  • Vi laver hovedsageligt maden fra bunden.
  • Vi anvender årstidens frugt og grønt – primært danske i det omfang kvaliteten er bedst.
  • Vi bager selv vores brød, rugbrød, boller og kager.
  • Vi har vegetardage og fiskedage for alle hver uge.
  • V kan lave diæter, hvis der er lægelig begrundelse.
  • Vi kan tilbyde vegetarkost ved tilmelding fra skoleårets start.
  • Der er mulighed for mejeriprodukter i forbindelse med morgenmaden.
  • Der serveres 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider hver dag.
  • Vi lever op til de hygiejniske krav der er på området, og vor egenkontrol er godkendt.

Køkkenets vision er:

  • At maden skal være frisk og veltillavet
  • At maden skal være varieret og ernæringsrigtig
  • At maden skal være tilpasset årstiderne og hovedsagelig bestå af danske råvarer
  • At maden skal være miljømæssig og økonomisk forsvarlig

Se skolens smileyrapporter her (Fødevarestyrelsens hjemmeside)

Vi lægger vægt på at give vores elever nogle sunde, varierede og spændende madoplevelser, som smager godt.
Vi inddrager elevernes ideer, og madønsker, i det omfang det kan lade sig gøre.