Kajakpolo:
Kajakpolo er et bold spil, hvor man spiller fem mod fem. Spillet foregår i specielt designede kajakker. Spillet kan bedst beskrives som en blanding af håndbold og basket i kajak.

Der er fart over feltet, og kampen kan til virke voldsom, når to kajakker støder sammen, en af dem vælter for så at “rulle” kajakken op igen og fortsætte spillet, som om intet var sket.
Der er ingen krav om, at man har prøvet kajak før, man må bare ikke være bange for vand, for selv om man har en kajak at sidde i, så bliver der mast og skubbet i et væk.
Vi træner en gange om ugen i vores egen sø, og der vil være fokus på kajakkompetencer, eskimoredninger, skudtræning, forsvar og holdets taktik. Der undervises efter skolens sikkerhedsinstruks, der findes på vores hjemmeside.

valgfag-003

Fitness:
På fitnessholdet, som både er teoretisk og praktisk, vil vi lære hvordan kroppen er opbygget og hvad træning gør ved kroppens opbygning og muskler. Vi vil arbejde med forskellige træningsmetoder og træningsprogrammer alt efter, hvilket formål vi har med træningen. Vi vil også lære lidt om hvordan kosten spiller en rolle for vores træning og præstationer.

Teatersport:
Impro comedy: også kaldet teatersport, kender du sikkert fra fx ”Rundt på gulvet”. Vi arbejder med stemme- og kropsudtryk og øver os i at improvisere, så vi efterhånden kan gå på scenen sammen og spille direkte, uden forberedelse, efter stikord fra publikum. I sidste del af forløbet afprøver vi vores færdigheder på slap line med levende publikum.

Crossfit:
En helt særlig træningsform, der udnytter de rekvisitter, der findes udenfor. Det er fysisk hårdt og udfordrende og giver både større muskler og sved på panden. Faget er et udendørsfag.

Sammenspil:
Dette valgfag er for dig, der ønsker at spille/lære at spille sammen med andre. Det er således ligegyldigt, om du aldrig har rørt et instrument, eller om du har spillet i flere år. Dette fag handler om at lære håndværket, men også om at lære at spille sammen med andre. Udover sang vil vi hovedsageligt spille på guitar, bas, trommer og klaver. Det vigtige er, at du har lysten til at ville spille eller synge og indgå i et musikalsk fællesskab. I slutningen af forløbet skal vi optræde medde numre, vi har lært.

Yoga:
Yoga styrker og træner hele kroppen samtidig med, at det giver psykisk ro og mental velvære. Vi træner alsidigt med vejrtrækningsøvelser, klassisk yoga, mindfulness, kropsbevidsthed, kropskontrol, udstrækning, makkerøvelser og massage. Vi arbejder med stående, siddende, liggende og omvendte stillinger i forløb, der afveksler fra gang til gang. Alle kan deltage.

Mountainbike:
– er til dig der vil finde ud af at cykling er meget mere end transport på flade landeveje. Der vil blive kørt på krævende ruter i skoven, på skolens egen cykelbane og i Næstved Bikepark. Man lærer at styre cyklen over svære forhindringer og køre op og ned af stejle og ujævne bakker. Man behøver ikke at have cyklet mountainbike før, men man skal være klar på fart og adrenalin. Har du egen mountainbike er dette fint, men skolen har også cykler til rådighed.

Svømning:
– er for dig, der holder af at svømme – eller som gerne vil blive bedre og har lyst til bruge svømning som den fantastiske styrke- og konditionstræning, det er. Udover svømmetræning vil en del af faget også indeholde forskellige former for vandaktiviteter i form af lege, boldspil og konkurrencer i vandet. I træningen tages der udgangspunkt i den enkeltes færdigheder og niveau. Der arbejdes både med grundlæggende teknikker og fysisk udvikling. Om du er dreng, pige, let øvet eller rutineret svømmer har ingen betydning for at vælge svømning.

Ridning:
Praktisk/teoretisk gennemgang af hestens røgt, pleje og brug samt ridningens teori. Rideundervisningen omfatter mere individuel rideundervisning i både dressur og springning på små hold. Eleverne skal medbringe godkendt hjelm, vest, pisk og sporer.

Desuden inddrages der praktisk arbejde i forbindelse med skolens ridefaciliteter/stald-arbejde. Det forventes, at man i sin fritid (også weekends) er indstillet på staldtjeneste og hestepasning.

valgfag-001

Mad med mere:
Faget, hvor vi laver forskellige små retter, brød og kager.
Vi skal på forskellige virksomhedsbesøg, bla. en kvæggård og hos Hørkram, som er den store grossist, vi modtager varer fra. Vi skal se sammenhængen fra koen til, den er slagtet og til, den ender som bøffer eller leverpostej.
Til jul laver vi den store julefrokost til hele skolen, hvor vi så vidt muligt laver det hele fra bunden. Vi skal prøve at veje og skrive op, hvad vi spiser på en dag og lave en energiberegning ud fra det. Spiser vi for meget eller for lidt i forhold til, hvor meget motion vi dyrker?
Til afslutning skal alle selv finde en opskrift og lave det til hele holdet.

Løb:
Løbeholdet henvender sig både til den erfarne, der allerede løbetræner regelmæssigt, og til den uerfarne, der ønsker at komme til det.
Vi mødes én gang om ugen, hvor vi arbejder praktisk med at opbygge en god kondition og en fast løberutine. Vi løber i alt slags vejr, så tøjet skal være derefter.

Målet er at kunne deltage i Brøderupløbet til foråret, hvor man kan løbe enten 12 km eller 21 km.

Håndværk:
På håndværksholdet får man indblik i nogle af mest almindelige håndværksformer inden for byggebranchen med hovedvægt på tømrerfaget. Eleverne vil få til opgave at bygge og vedligeholde ting og bygninger til glæde for resten af skolen. Der arbejdes med små og store projekter i løbet af perioden, og holdet vil få stor indflydelse på skolens daglige gang. Der er altid brug for en hjælpende hånd.

Volleyball:
– er for både nybegyndere og for rutinerede spillere. Vi beskæftiger os med den teoretiske, taktiske og praktiske del af spillet. Hurtighed, styrke og koordination er områder vi via mange forskellige øvelser løbende arbejder med. Målet er, at du bliver god til grundslagene og får en forståelse for spillet, således at vi sammen kan få opslidende, udmattende, gode og sjove oplevelser og kampe.

Kampsport:
Vi tager udgangspunkt i forskellige kamsportsgrene -teknikker og –stil. I undervisningen indgår grundig opvarmning, teknisk og fysisk træning, tons, leg og nedvarmning. Kampsport sættes ind i et helhedsperspektiv i forhold til din personlige udvikling, selvkontrol og fysiske niveau.

Pigefodbold:
– er for alle piger der er interesserede i fodbold. Der spilles på skolens 7-mands-bane. Udover teknisk og taktisk træning er der mulighed for at byde ind med egne erfaringer. Derudover stiller vi det bedste hold og har kampe mod hold udefra samt mod ”gamle” elever.

Smykker:
På valgfaget vil du komme til at arbejde med de basale teknikker inden for smykkefremstilling, lige som du får en viden om redskaber og materialer, som vi anvender. Vi sliber, lodder og forarbejder og færdiggør tingene. Du vil komme til at arbejde med faste opgaver og efter egne skitser. De øvede elever vil få mulighed for at arbejde med designprocesser.