Kajakpolo:
Kajakpolo er et bold spil, hvor man spiller fem mod fem. Spillet foregår i specielt designede kajakker. Spillet kan bedst beskrives som en blanding af håndbold og basket i kajak.

Her oplever eleverne oplever glæden og udfordringerne ved at spille kajakpolo! Der spilles i specielt designede kajakker. Der trænes to gange om ugen i svømmehal, og der vil være fokus på kajakkompetencer, grønlænderrul, skudtræning, forsvar og holdets taktik. Eleverne deltager i DM for efterskoler. Der vil blive udtaget et hold, som deltager i DKF’s østturnering. Derudover vil der være enkelte træninger med lokale klubhold. Der undervises efter skolens sikkerhedsinstruks, der findes på vores hjemmeside.

valgfag-003

Badminton:
Er et valgfag for alle uanset niveau. Træningen består af forskellige tekniske øvelser samt kamptræning. Der vil både blive spillet single og double, og der vil blive prøvet kræfter med en masse anderledes øvelser i badmintonspillet. Der arrangeres intern turnering på holdet, og holdet står for en åben rangliste-turnering for alle skolens elever i fritiden.

Basketball: 
Er for alle der elsker spillet og ønsker at blive dygtigere. Med udgangspunkt i spiltræning og småspil, én mod én og 3 mod 3, trænes frem mod at kunne stille op som hold mod andre efterskoler på samme niveau. Dine individuelle færdigheder i skud, Ball handling og positionsbestemte bevægelser trænes, og du præsenteres for træningsprogrammer og øvelser, du kan arbejde videre med i din fritid.

Crossfit: 
Er en træningsform, som både udfordrer din styrke og kondition. Træningen er bygget op omkring konstant varierende funktionelle bevægelser, der udføres under relativ høj intensitet. En træning (kaldes WOD) er ofte meget kort pga. den høje intensitet (15-30 min). Udover dagens WOD starter vi med en fælles opvarmning, hvorefter vi træner og nørder teknikken bag de forskellige øvelser. En crossfitter er den fuldkomne atlet, der behersker en blanding af gymnastiske øvelser med styrketræning og samtidig har en god kondition. Til crossfit bruger vi hovedsageligt frie vægte, vægtstænger, kettlebells, ringe, armhævningsstativer, parkourstativ, medicinbolde, sandsække, traktordæk, m.v. Hvis du ikke er bange for at få lidt beskidte hænder og gerne vil udfordre dig selv, så er crossfit lige noget for dig!

E-Sport: 
Er for dig, der nyder at spille computerspil i fælleskab med andre og samtidig ønsker at forbedre dine evner til det. Vi træner samarbejde, tekniske færdigheder, strategi, kommunikation og spiller kampe mod hinanden for at blive bedre. Vi kommer også ind på de fysiske og psykiske aspekter ved E-sport. Der bliver primært spillet i MOBA-genren; LoL og Dota 2, men andre spiltyper kan også blive prøvet af, f.eks. CS-GO.

Eksperimenterende maleri:
På valgholdet ”eksperimenterende maleri” afprøver vi forskellige teknikker, så du udfordres og bliver tvunget til at nytænke dit billede hver lektion. Vi arbejder primært med akrylmaling, og alle elever på holdet får udleveret eget lærred. Der er intet krav om forkundskaber, men der forventes positivitet, engagement og skaberlyst.

Floorball: 
Er en hastig voksende sport i Danmark. Det er også en af de idrætsaktiviteter, hvor alle kan være med uanset niveau. Vi træner både samarbejde, taktik og teknik til forbedring af det færdige spil. Træningen består af øvelser, småspil og kampe på hel bane.

Håndværk:
Håndværk er for dig med hænderne og hovedet skruet godt på. 9 Undervisningen giver dig indblik i nogle af mest almindelige håndværksformer inden for byggebranchen med hovedvægt på tømrerfaget. Gennem forskellige opgaver bygges, opfindes og vedligeholdes ting eller bygninger på skolen. Du kan også foreslå mindre personlige projekter, som du vil arbejde med.

Impro comedy:
– også kaldet teatersport, kender du sikkert fra fx ”Rundt på gulvet”. Vi arbejder med stemme- og kropsudtryk og øver os i at improvisere, så vi efterhånden kan gå på scenen sammen og spille direkte, uden forberedelse, efter stikord fra publikum. I sidste del af forløbet afprøver vi vores færdigheder på slap line med levende publikum.

valgfag-001

Lerværksted: 
Med pølseteknik, pladeteknik og modellering. Vi arbejder i lertøj og stentøj og afprøver forskellige teknikker og glasurer. Skulpturer og brugskunst er et hit! Lad dig inspirere! Der er intet krav om forkundskaber, men der forventes positivitet, engagement og skaberlyst.

Løb:
Eleverne får opbygget deres kondition, således at de er i stand til at løbe længere ture. Der arbejdes praktisk med at opbygge en god kondition og en fast løberutine. Der løbes i alt slags vejr. Målet er at kunne deltage i Brøderupløbet i foråret, hvor man kan løbe enten 12 km eller 21 km.

Mad med mere:
Her får du et øget kendskab til råvarer, tilberedningsmetoder samt kost og motion. Der laves forskellige små retter, brød og kager. Der indgår forskellige virksomhedsbesøg, bla. på en kvæggård og hos Hørkram. Der arbejdes med sammenhængen mellem processerne, der går fra råvarerne til den færdige ret på bordet.. Til jul laves den store julefrokost til hele skolen, hvor alt, så vidt der er muligt, tilberedes fra bunden. Der arbejdes med madindtag og energiberegning sat i forhold til motionsniveau. Som afslutning finder alle en opskrift og tilbereder maden til hele holdet.

Mountainbike:
Her lærer du at håndtere cyklen teknisk ved forhindringer/bakker. Der køres på krævende ruter i skoven, på skolens egen cykelbane og i Næstved Bikepark. Der arbejdes med at lære at styre cyklen på svære forhindringer og køre op og ned ad stejle og ujævne bakker.

Musik:
Dette valgfag er for dig, der ønsker at spille/lære at spille sammen med andre. Det er således ligegyldigt, om du aldrig har rørt et instrument, eller om du har spillet i flere år. Dette fag handler om at lære håndværket, men også om at lære at spille sammen med andre. Udover sang vil vi hovedsageligt spille på guitar, bas, trommer og klaver. Det vigtige er, at du har lysten til at ville spille eller synge og indgå i et musikalsk fællesskab. I slutningen af forløbet skal vi optræde med de numre, vi har lært.:

Pigefodbold: 
Er for dig, der har lyst til at spille fodbold. Der vil være udfordringer både for dig, der har spillet før, og dig der ikke har spillet så meget. Udover at du både vil udvikle din tekniske og taktiske forståelse af spillet, vil fokus i træningen også være på holdets fællesskab og samspil, så holdet styrkes som helhed. Vi skal have sved på panden og skabe en god og positiv stemning og have det sjovt, imens vi spiller. Der vil blive arrangeret kampe mod den gamle årgang og forhåbentlig også mod nogle af de andre efterskoler her på Sjælland.

Ridning: Vi arbejder praktisk og teoretisk med en gennemgang af hestens røgt, pleje og brug samt ridningens teori. Der vil være individuel rideundervisning i både dressur og spring på små hold.

Smykker:
Vi arbejder med stenslibning, lodning samt forarbejdning og færdiggørelse af ting. Der vil blive arbejdet med såvel faste opgaver som efter egne skitser. De øvede elever arbejder endvidere med designprocesser. Vi slutter forløbet af med at udstille de smykker, I har fremstillet.

Streetsoccer: 
Er udendørs fodbold på vores streetfodboldbane med fokus på din tekniske udvikling og spil i højt tempo. Der arbejdes med teknisk træning, småspil og tekniske anlagte spil og aktiviteter som futsal, beachsoccer, fodboldgolf, fodboldfitness og panna.

Styrketræning:
Faget består af to dele: Først gennemgår noget teori, inden vi så bruger teorien i praksis og prøver det af på vores egen krop. Vi skal prøve forskellige træningsprogrammer og træningsmetoder af og lære, hvordan man tilrettelægger sin træningen alt efter, hvilket mål man har med sin træning. Teoridelen består af træningslære, anatomi og fysiologi. Vi skal lære kroppens muskler at kende, så vi har styr på, hvilke muskler vi træner, når vi laver de forskellige styrkeøvelser. Vi vil afprøve forskellige former for fullbodyprogrammer samt 2,3,5 splitprogrammer. Vi nørder de olympiske løft, vi vil blive styrketestet, arbejde med supersets og lære, hvilken indflydelse kosten har på at skabe de ønskede resultater og meget meget mere.

Svømning:
Her oplever du glæden ved motion og lege i vand! Vi arbejder med svømmetræning og forskellige former for vandaktiviteter i form af lege, boldspil og konkurrencer i vandet. I træningen tages der udgangspunkt i den enkeltes færdigheder og niveau. Der arbejdes både med grundlæggende teknikker og fysisk udvikling.

Tons & leg: 
Er for dig, der godt kan lide at røre dig, svede, grine og samtidig vil prøve kræfter med alverdens nye og gamle sjove lege og øvelser. Fokus er på at være fysisk aktive, mens vi har det sjovt. Vi bruger skolen som legeplads, både inde og ude, og prøver bl.a. kræfter med brydning, fangelege, strategilege, samarbejdsøvelser, motoriklege, kondition og træning og meget, meget mere.

Volleyball:
Der arbejdes med både den teoretiske, taktiske og praktiske del af spillet. Der vil være stor fokus på grundslagene, ligesom der vil blive arbejdet på at forbedre elevernes hurtighed, styrke og koordination. Målet er, at du kommer til at opleve glæden ved spillet og fællesskabet.

Yoga:
Yoga styrker og træner hele kroppen samtidig med, at det giver psykisk ro og mental velvære. Vi træner alsidigt med vejrtrækningsøvelser, klassisk yoga, mindfulness, kropsbevidsthed, kropskontrol, udstrækning, makkerøvelser og massage. Vi arbejder med stående, siddende, liggende og omvendte stillinger i forløb, der afveksler fra gang til gang. Alle kan deltage.