Ekstremsport, Ekstremsport m. triatlon, Jagttegn og naturforvaltning, Kajak og klatring, Kajakpolo, Outdoor m. havkajak.

Ekstremsport:
Ekstremsport er et linjefag, hvor der virkelig bliver gået til den. Der arbejdes med dine psykiske grænser og din fysiske udholdenhed. Det er ikke for sarte sjæle.
Du kommer til at prøve en masse, som du ellers ikke får mulighed for. Det kan for eksempel være undervandsrugby, mountainbike, skydning, tårnspring, forhindringsbane, træklatring, parkour, nat-orienteringsløb og meget, meget andet.
På vandet undervises efter skolens sikkerhedsinstruks, der findes på vores hjemmeside.
Det forventes, at man er i rimelig fysisk form samt kan tåle at slå sig og er klar på at udfordre sig selv.


Ekstremsport m. triatlon:
Ekstremsport er et linjefag, hvor der virkelig bliver gået til den. Der arbejdes med dine psykiske grænser og din fysiske udholdenhed. Det er ikke for sarte sjæle. Der trænes op til gennemførelse af 1/10 ironman, som afholdes af Fladsåskolen.
Derudover vil du kunne afprøve en masse, som du ellers ikke får mulighed for. Det kan for eksempel være rappelling, svømning, mountainbike, skydning, tårnspring, forhindringsbane, træklatring, nat-orienteringsløb og meget, meget andet.
På vandet undervises efter skolens sikkerhedsinstruks, der findes på vores hjemmeside.
Det forventes, at man er i rimelig fysisk form samt kan tåle at slå sig. Det er et sjovt, men krævende fag.


Jagttegn og naturforvaltning:

Dette fag har som formål at oplyse om den balance i naturen, som jagten i Danmark er baseret på. Hovedvægten bliver lagt på undervisning med henblik på at bestå ”Danmarks Jægerforbunds Jagtprøve”, se evt. www.jaegerforbundet.dk

Det forudsættes, at eleverne investerer i lærebogen: ”Vildt og jagt i Danmark” ca. 495 kr. samt tilmelder sig jagtprøven ca. 310 kr.. Læreren vil naturligvis være behjælpelig med disse ting. I forbindelse med undervisningen skal eleven afgive skud til minimum 50 lerduer under jagtlærerens instruktion. Jagtprøven vil sandsynligvis blive afholdt på bane i Ornebjerg, Vordingborg, i maj/juni måned af den lokale jagtkonsulent. Endvidere vil der forsøges at give tilbud om Frivillig Jagtprøve i april (ca. 100 kr.) – Køng Skydecenter v. Lundby.

Eleven skal have personligt Nem-ID, der benyttes ved tilmelding til jagtprøven.


Kajak og Klatring

Pulsen er høj, og benene ryster efter den lange klatretur til toppen, men husk at nyde udsigten fra trækronen, inden du klatrer eller rappeller de 20 meter ned igen. Du bliver trænet i sikkerheden og i, hvordan udstyret fungerer, så du kan klatre både på reb og i træer.

Du glider lydløst hen over vandoverfladen eller ligger i vandet ved siden af din kajak og øver din soloredning, mens din makker hjælper dig igennem.

I løbet af kajakdelen bliver du undervist efter skolens sikkerhedsinstruks, der findes på vores hjemmeside, frem mod EPP 2 niveau, der er den nationale standard, som langt de fleste kajakklubber under DKF underviser efter. Der bliver undervist i teknik, redninger og sikkerhed. I både kajak og klatring bliver du undervist af uddannede instruktører inden for det relevante område.


Kajakpolo

Kajakpolo er et boldspil, hvor man spiller fem mod fem. Spillet foregår i specielt designede kajakker. Spillet kan bedst beskrives som en blanding af håndbold og basket i kajak.

Der er fart over feltet, og kampen kan til tider virke voldsom, når to kajakker støder sammen, en af dem vælter for så at “rulle” kajakken op igen og fortsætte spillet, som om intet var sket.

Der er intet krav om, at man har prøvet kajak før, man må bare ikke være bange for vand, for selv om man har en kajak at sidde i, så bliver der mast og skubbet i et væk.

Vi træner to gange om ugen i svømmehal, og der vil være fokus på kajakkompetencer, grønlænderrul, skudtræning, forsvar og holdets taktik. Der undervises efter skolens sikkerhedsinstruks, der findes på vores hjemmeside.

Elever på kajakpolo linjefaget deltager i DM for efterskoler. Der vil blive udtaget et hold, som deltager i DKF’s øst-turnering. Derudover vil der være enkelte træninger med lokale klubhold.


Outdoor m. havkajak:

4 dages kajaktur er, hvad vi arbejder frem imod. Det kræver, at man når et rimeligt niveau af kajakfærdigheder, så det vil I naturligvis bliver trænet op til. Når man er af sted over en længere periode, kræver det, at man kan lave mad over bål eller Trangia, og at man er tryg ved at sove ude med bare en presenning mellem én selv og den åbne himmel.

Som en del af friluftsliv deltager vi i efterskolernes 24 timers Challenge, som er et adventurerace over et døgn, hvor man konkurrerer mod andre efterskoler i fysisk udholdenhed og styrke, såvel som i samarbejde og opgaveløsning.

Vi prøver også kræfter med træklatring, gps, o-løb, samarbejdsøvelser, overlevelseskursus og meget andet.

På vandet undervises efter skolens sikkerhedsinstruks, der findes på vores hjemmeside.